A fül legfőbb betegségei

A fülfájás egy olyan probléma, mely igen kellemetlenné teheti a mindennapjainkat. A fülfájással nehéz együtt élni, pedig számos ok, betegség lehet okozója e fájdalomnak.

fül


A dobhártya betegsége jelentheti az egyik problémát. Általában gyermekeknél jelentkezik e betegség, mely a dobhártya hólyagos gyulladását jelenti. Fül-orr-gégészünk fülcseppet fog felírni rá, mely nemcsak érzésteleníti a dobhártyát, de a hólyagot is lelohasztja.
A külső hallójárat is begyulladhat, ez szintén erős fájdalmakkal járhat. Általában a fülbe jutott víz okozza a gondot: a víz fellazítja a hallójárat bőrrétegét, így a baktériumok a behatolhatnak a bőrbe. A fül-orr-gégészeten antibiotikumos és szteroidos fülcseppet fogunk rá kapni.

Szintén fájdalmat okozhat, ha a külső hallójáratot egy fülzsírdugó tömíti el, ilyenkor is szükséges felkeresni egy szakembert, aki könnyedén eltávolítja a zsírt.
A középfülben már több dolog okozhat kellemetlenségeket. Egyrészt létezik egy olyan állapot, mely során a középfülben egy negatív nyomás alakul ki. Ez úgy keletkezik, hogy a dobüregben levő levegő a nyálkahártyán felszívódik, így a dobhártya két oldalán nyomáskülönbség alakul ki, ennek következtében a hártya benyomódik, feszül és ez bizony, fájdalmat okoz. Fülzúgást és szédülést is érezhetünk. A fül-orr-gégészeten e betegséget úgy kezelik, hogy a fülkürt működését helyreállítják, mert lényegében annak helytelen működése jelenti a problémát.

A középfület megtámadhatja valamilyen vírus is: ezt savós vagy akut szerózus középfülgyulladásnak nevezzük. A középfülben nincs genny, de a dobhártya vörös. Fül-orr-gégészünk nem biztos, hogy fel fog írni bármilyen gyógyszert, hiszen annak ellenére, hogy nagyon fájdalmas betegség, nem igényel gyógykezelést (csak abban az esetben, ha a fülben baktériumok telepednek meg és gennyes gyulladást okoznak).
A középfül elfertőződhet baktérium által is: ekkor alakul ki a gennyes középfülgyulladás. A fül-orr-gégészeten általában kisgyermeket találunk ezzel a problémával, hiszen felnőtteknél igen ritka. E betegség a dobhártya változását is magával hozza. Nagyon fájdalmas betegség lehet, főleg, ha a genny a dobhártyát kifelé feszíti. Gyors lefolyás esetén a genny a hallójáratba juthat („kifakad a fül”), más esetben antibiotikumos kezelés javallott.

Fülcseppek vásárlás

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem

ClinSin med Orr- ésmelléküregöblítő készlet (flakon + 16 tasak)

ClinSin med Orr- és melléküregöblítő készlet (flakon + 16 tasak)

Orvostechnikai eszköz Készlet az orr- és a melléküregek öblítésére A ClinSin med orvostechnikai eszköz izotóniás (ziológiás) és hipertóniás (magas sótartalmú) oldat készítésére egyaránt alkalmas.

Ár: 4395 Ft
Megnézem

ClinSin med -Utántöltő az orr- és melléküreg öblítő készlethez

ClinSin med - Utántöltő az orr- és melléküreg öblítő készlethez

Orvostechnikai eszköz Utántöltő az orr- és melléküreg öblítő készlethez (30 tasak) A ClinSin med orvostechnikai eszköz izotóniás (ziológiás) és hipertóniás (magas sótartalmú) oldat készítésére egyaránt alkalmas. Az izotóniás oldat természetes módon tisztít.

Ár: 1995 Ft
Megnézem
Újdonság

Dolorgiet med Fájdalomelleni fülspray 20 ml

Dolorgiet med Fájdalom elleni fülspray 20 ml

Enyhíti a fájdalmat, a bőrpírt és a viszketést. A külső hallójárat gyulladása esetén alkalmazható.

Ár: 2850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!